Šta je FullSafe?

FullSafe je novi proizvod FullDent laboratorija – sportski štitnik za usta koji omogućava zaštitu svima koji
se bave različitim sportskim aktivnostima a žele osjećaj sigurnosti dok su u pokretu

Zašto individualno izrađen sportski štitnik za usta FullSafe?

Individualno izrađen štitnik za usta čvrsto naliježe na zube, prati oblik Vaših zuba, omogućava slobodu pokreta suprotne vilice, slobodno disanje i normalan govor.
Mnoge naučne studije su pokazale da proizvodi tipa Boil&Bite daju lažni osjećaj sigurnosti zbog gubitka snage koji se događa tokom postavljanja (pregrizanja).
Originalni FullSafe sportski štitnik za usta je višeslojan i ima svobuhvatnu zaštitnu strukturu (bukalni štit), koja sprječava bočne pokrete donje vilice.

Za koje sportove se preporučuje sportski štitnik za usta?

Sportski štitnici za usta preporučuju se za sve vrste kontaktnih i individualnih sportova - bilo da se bavite biciklizmom, trčanjem, košarkom ili boksom.
U našem konfiguratoru možete da izaberete štitnik namijenjen upravo Vama - u zavisnosti od toga kojom vrstom sporta se bavite. 

Kako naručiti svoj FullSafe štitnik?

  • 1. Uđite na naš konfigurator u nastavku stranice i izaberite tip štitnika u zavisnosti kojim sportom se bavite.
  • 2. Izaberite boju štitnika a zatim neki amblem, broj ili naziv (npr. Vaše ime ili ime Vašeg sportskog kluba) kojim želite da ukrasite svoj štitnik. Takođe možete da odaberete da Vaš štitnik bude samo u Vašoj omiljenoj boji bez dodatnog dizajna.
  • 3. U posljednjem koraku nam ostavite svoje podatke i odaberite stomatologa u Vašem gradu ili blizini te pošaljite Vaš upit.
  • 4. Uskoro će Vas kontaktirati neko iz željenje ordinacije gdje će Vam stomatolog u dogovorenom terminu uzeti otisak Vaših zuba.
  • 5. Na osnovu Vašeg otiska štitnik se izrađuje individualno u našem laboratoriju. Dostavljamo ga Vašem stomatologu koji provjerava da li je štitnik adekvatno izrađen te Vam ga predaje na korištenje.

Ovako može izgledati Vaš štitnik

Naše usluge

O nama

Laboratorij Full Dent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas