Ova kategorija protetskih radova podrazumjeva kombinaciju fiksne i mobilne protetike i primjenjuje se u slučajevima kada želimo potpunu rekonstrukciju zubnih lukova, a istovremeno ne postoje uslovi da se trenutna situacija sanira fiksnim protetskim radovima.

Nekoliko faktora uslovljava ovaj vid protetske nadoknade i to: neki od Kenedy tipova krezubosti, parodontoloških oboljenja ili finansijski status samog pacijenta.

Veze u sklopu kombinovanih protetskih radova su tu da obezbijede maksimalnu stabilnost i retenciju mobilnog rada, kao i adekvatan prenos pritiska tokom žvakanja. Veze mogu biti različite, a najčešće se koriste kugle, klizači, prečke i precizne zglobne veze (Ceka Preci-line i mk1 veze).

Prednost kombinovanih protetskih radova:

·       sanacija kompletnog zubnog niza

·       komocija

·       stabilnost zbog koje su olakšani govor i žvakanje

·       lakše održavanje higijene

·       sjajni estetski rezultati

Naše usluge

O nama

Laboratorij Full Dent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas