Ova kategorija protetskih radova podrazumijeva kombinaciju fiksne i mobilne protetike i primjenjuje se u slučajevima kada želimo potpunu rekonstrukciju zubnih lukova, a kada ne postoje uslovi da se to sanira fiksnim protetskim radovima.

Treba uzeti u obzir da na našem prostoru veliki broj ljudi spada u neku od Kenedi klasa bezubosti, ali i druge faktore poput zastupljenosti parodontalnih oboljenja ili materijalni status pacijenta koji isključuje sanaciju pomoću implantno-protetskih radova.

Veze u sklopu kombinovanih protetskih radova su tu da obezbijede maksimalnu stabilnost i retenciju mobilnog rada, kao i adekvatan prenos pritiska prilikom žvakanja. Veze mogu biti različite, a najčešće se koriste kugle, klizači, prečke i precizne zglobne veze (Ceka Preci-line i mk1 veze).

Prednost kombinovanih protetskih radova:

-sanacija kompletnog zubnog niza
-komocija
-stabilnost zbog koje su olakšani govor i žvakanje
-lakše održavanje higijene
-sjajni estetski rezultati

 

Naše usluge

O nama

Laboratorij FullDent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas