CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing) tehnologija je revolucionarna metoda u izradi zubnih nadoknada, temeljena na kompjuterskim 3D programima. Naprednom CAD/CAM< tehnologijom ostvaruje se niz prednosti: brzina izrade rada, visoka preciznost i vrhunska estetika uz minimalan utrošak vremena i smanjenu mogućnost grešaka. CAD/CAM se već decenijama koristi u svemirskoj tehnologiji, vazduhoplovnoj i automobilskoj industriji, arhitekturi i drugim oblastima koje zahtjevaju visoku preciznost i brzo djelovanje, a posljednjih godina svoju primjenu ova tehnologija pronašla je i u medicini i stomatologiji.

 

Od 2016. godine u laboratoriju Full Dent koristimo najsavremenije skenere kompanije DOF, Exocad softvere, CNC mašine kao i 3D printere za metal. Na ovaj način svojim pacijentima obezbjeđujemo protetske radove savršenog anatomskog oblika, veličine, funkcionalnosti i neprevaziđene estetike.

Naše usluge

O nama

Laboratorij Full Dent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas