DMLS (Direct Metal Laser Sintering) je savremena tehnologija za izradu zubnih nadoknada. Zasniva se na laserskom sinterovanju metala koju odlikuje visoka preciznost i kvalitet materijala.

Uz pomoć DMLS tehnologije izrada nadoknada je strogo kontrolisan digitalizovan proces čiji se parametri podešavaju putem računara, a zatim posredstvom STL fajla izrađuju u 3D printeru. 

Izuzetno složene geometrije se izrađuju slaganjem metalnog praha, sloj po sloj. Prednosti radova izrađenih ovom tehnologijom su izuzetna preciznost, čvrstoća i postojanost, što konačni proizvod čini visoko kvalitetnim.

 

Kako je cijelokupan proces izrade kontrolisan uz pomoć softvera, izbjegnuta je mogućnost grešaka ljudskog faktora, a skraćeno je i vrijeme potrebno da se dobije gotov proizvod. 

Prednosti DMLS tehnologije su višestruke:

·       sinterovanje se obavlja sloj po sloj laserom, čime se obezbjeđuje kompaktnost

·      izuzetna preciznost izrade

·       dobijate isti sastav metala u svim dijelovima krunice – mostova

·       radovi savršeno leže na modelima

·       nema više klackanja radova

·       izuzetni rezultati kada je u pitanju estetika i dugotrajnost

Naše usluge

O nama

Laboratorij Full Dent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas