DMLS (Direct Metal Laser Sintering) je jedna od najnovijih tehnologija za izradu zubnih nadoknada. Zasniva se na laserskom sinterovanju metala sa fokusom na visoku preciznost i kvalitet materijala.

Uz pomoć DMLS tehnologije izrada nadoknada je strogo kontrolisan digitalizovan proces čiji se parametri podešavaju putem računara, a zatim preko STL fajla šalju u 3D printer. 

Izuzetno složene geometrije se izrađuju slaganjem metalnog praha, sloj po sloj. Prednosti radova izrađenih ovom tehnologijom su izuzetna preciznost, čvrstoća i postojanost, što konačni proizvod čini visoko kvalitetnim.

Kako je cijelokupan proces izrade kontrolisan uz pomoć softvera, izbjegnuta je mogućnost grešaka ljudskog faktora, a skraćeno je i vrijeme potrebno da se dobije gotov proizvod. 

Prednosti DMLS tehnologije su višestruke:

 

  • sinterovanje se obavlja sloj po sloj laserom, čime se obezbjeđuje kompaktnost
  • izuzetna preciznost izrade
  • dobijate isti sastav metala u svim dijelovima krunice - mostova
  • radovi savršeno leže na modelima
  • nema više klackanja radova
  • izuzetni rezultati kada je u pitanju estetika i dugotrajnost

Naše usluge

O nama

Laboratorij FullDent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas