Nevidljivi ortodontski aparat za vidljive rezultate

Po prvi put u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući Zubotehničkom laboratoriju Full Dent iz Banje Luke, dostupna je metoda za ortodontsko pomjeranje zuba folijama izrađenim pomoću najmodernije 3D tehnologije. Napravljene od tanke, providne, medicinske plastike FullAlign ortodonske folije su potpuno nevidljiveudobne za nošenje, ne nadražuju desni i ne nanose bol.

Uz pomoć FullAlign savremenog ortodontskog rješenja konačno možete estetski prihvatljivijekomfornije i brže u odnosu na druge metode riješiti problem tjeskobedijasteme, rotiranih, krivih, nagnutih, preklopljenih, raštrkanih i na druge načine nepravilno raspoređenih zuba.

Cijeli proces ispravljanja zuba je podijeljen u faze, a posebna pažnja je usmjerena na svaki pokret zuba kako bi se ispoštovala funkcija orofacijalnog sistema i biološka ravnoteža u ustima. Svaka faza predstavlja jednu foliju. Izrađuje se onoliko modela koliko je softver odredio da je potrebno za idealnu poziciju zuba i potrebna pomjeranja, sa tačno određenim rasporedom nošenja.

Ortofolije se mijenjaju svake dvije do četiri nedjelje, dok zubi ne budu u predviđenom položaju. Njihovim konstantnim nošenjem, oko 20 sati dnevno, vrši se stalan pritisak na zube koji dovodi do njihove korekcije.

Šta dobijate sa korištenjem FullAlign-a:

  • folije su neprimjetne za okolinu,
  • jednostavno se održavaju,
  • lako se skidaju prije konzumacije hrane i pića,
  • kontrolni pregledi kraće traju,
  • ne iritiraju sluznicu,
  • pružaju potpuni komfor pri nošenju.

Postupak izrade folija za ispravljanje zuba je brz i efikasan:

  1. Stomatolog Vam uzme otisak zuba,

  2. U Zubotehničkom laboratoriju Full Dent otisak se skenira i analizira u 3D software-u,

  3. Izrađuje se precizan plan terapije (vrijeme trajanja terapije i broj setova folija).

Folije su dizajnirane da isprave lakše, srednje teške i teške ortodontske slučajeve. Pored fiksnih proteza koje su do sada bile neprikosnovene, providne folije dobijaju sve veći značaj, jer za kraće vrijeme i estetski mnogo prihvatljivije na mnogo komforniji način rješavaju problem.

FullAlign ortofolije ne mogu se indukovati kod postojanja mostova, problema sa zagrižajem bočnih zuba, problema sa rotiranim očnjacima i premolarima, te kod problema kod kojih je zube potrebno vertikalno pomjerati.

Dužina trajanja terapije zavisi od samodiscipline pacijenta i položaja zuba.

Želite kraći, manje invazivan i esteski prihvatljiv ortodontski tretman? Imamo rješenje!

FullAlign ortodontske folije za ispravljanje zuba su idealne baš za vas!

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno pošaljite upit na info@fullalign.com ili pronađite svog stomatologa klikom na dugme: 

Naše usluge

O nama

Laboratorij Full Dent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas