Fullsafe - štitnici za usta

Pojedinačno i sigurno:

FullSafe štiti

Višeslojna struktura omugućava odredni nivo amortizacije koji neutrališe djelovanje fizičkih sila izazvanih spoljnim faktorima tj. Udarcima.

Sportski štitnik za usta FullSafe izraduje se individualno u skladu sa FullSafe standardima.

Uvijek se sastoji od nekoliko slojeva, ima oznaku FullSafe sportsko ime i oznaku tipa.

Nisu svi sportski štitnici za usta isti!

Mnoge naučne studije su pokazale da proizvodi tipa Boil & Bite daju lažni osječaj zaštite zbog gubitka snage koji se događa tokom potavljanja (pregrizanja).

Originalni FullSafe sportski štitnik za usta uvijek je višeslojan i ima sveobuhvatnu zaštitu strukturu (bukalni štit), koja sprejčava bočne pokrete donje vilice.

Zašto individualno izrađen sportski štitnik za usta FullSafe?

Štitnik za usta FullSafe čvrsto naliježe na zube, prati oblik vaših zuba, omugućava slobodu pokreta suprotne vilice, slobodno disanje i normalan govor. 

Intezivni testovi otpornosti na stres dokazuju visok zaštitni nivo svih vrsta sportskih štitnika za zaštitu FullSafe.

Dijagram na slici prikazuje procenat raspodjele sile do prvoj molara. Visok procenat je preduslov za efikasnu raspodjelu udara malih površina po cijelom štitniku.

Kao i svaki sportski štitnik za zaštitu usta FullSafe, višeslojna struktura FullSafe ima „bukalni štit“ uprkos slobodi pokreta za suprotnu vilicu. Ova svestrana zaštitina traka sprječava prekomjerna odstupanja donje vilice u slučaju bočnih udara.

Dizajnirajte sami svoj štitnik!

FullSafe štitnik za usta dostupan je u 25 boja. Svi materijali i boje za proizvodnju sportskog štitnika za usta FullSafe su potpuno biokompatibilni. Dizajnirajte sami svoj štitnik!

Možete sami birati dizajn svoj štitnika. Nudimo veliki izbor detalja, amblema i trakica.

 

Kako doći do svoj FullSafe-a?

1. Javite se svom stomatologu.

2. Vaš stomatolog će uzeti otisak vaših zuba.

3. Planiranje tretmana- Vaš stomatolog nakon pregleda, analize i uzimanja otiska određuje koji FullSafe štitnik je najpogodniji za vas.

4. Vaš FullSafe štitnik se izrađuje individualno u našoj laboratoriji u boji i dizanju po vašem izboru.

5. Vaš FullSafe štitnik se dostavlja vašem stomatologu koji provjerava da li je štitnik adekvatno izrađen, i zatim vam ga predajje na korištenje.

 

Vozite bicikl, trčite ili možda trenirate košarku? Zaštite sebe i svoje zube od traume. 

Dizajnirajte svoj FullSafe štitnik, i trenirajte bezbjedno i rasterećeno.

 

Ovako može izgledati Vaš štitnik

Naše usluge

O nama

Laboratorij Full Dent d.o.o. je zubotehnički laboratorij sposoban da odgovori na sve zahtjeve savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije. Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, nudimo usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, ali i jedan od noviteta na našem tržištu, “nevidljivi” mobilni ortodontski aparat FullAlign.

Ekskluzivna linija

Kontaktirajte nas