Full Dent - Vaš laboratorij budućnosti

Zašto odabrati Full Dent?

Laboratorij Full Dent najveći je i najsavremenije opremljen laboratorij u Bosni i Hercegovini. Laboratorij postoji od 2009. godine i zahvaljujući neprekidnom ulaganju u edukaciju kadra i osavremenjavanje tehničke opreme za kratko vrijeme postao je lider na tržištu Bosne i Hercegovine.

Uz dugogodišnje iskustvo u praksi, korištenje dentalnih materijala sa CE sertifikatom i opreme koja prati razvoj svjetske tehnologije, laboratorij Full Dent nudi usluge izrade svih vrsta fiksnih, mobilnih i kombinovanih protetskih radova, kao i alajnere - mobilne ortodonske aparate FullAlign.

Laboratorij Full Dent posjeduje sve potrebne sertifikate koji garantuju vrhunski kvalitet u skladu sa evropskim standardima, ali i potpunu sigurnost i bezbjednost svih proizvoda i usluga koje pruža.

Saradnjom sa Full Dent laboratorijem dobijate:

kvalitet i inovativna rješenja

brzu dostavu naručenih radova

idealan odnos cijene i kvaliteta

Povjerenje u kvalitet i sigurnost proizvoda i stručnost zaposlenika, koje su laboratoriju Full Dent ukazali brojni saradnici ali i hiljade pacijenata sa osmijesima na licima, najbolja su preporuka za saradnju.

Imate pitanja i potreban vam je brz odgovor?

Zubotehnicki laboratorij termini izrade radova
Zubotehnicki laboratorij implant sistemi koje podrzavamo

Materijali, napredni sistemi i tehnička oprema

Svi radovi u laboratoriju Full Dent proizvode se od najkvalitetnijih materijala dostupnih na tržištu i uz pomoć savremene tehničke opreme.

Materijali:

Oprema:

Softveri:

Izdvojene usluge: CAD/CAM

Upotreba CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing) tehnologije u izradi zubnih nadoknada temelji se na kompjuterskim 3D programima.

Naprednom CAD/CAM tehnologijom ostvaruje se niz prednosti: brzina izrade rada, visoka preciznost i vrhunska estetika. Osim toga, na minimum se smanjuje vrijeme čekanja na protetski rad ali i mogućnost greške pri obradi.

CAD/CAM se već decenijama koristi u svemirskoj tehnologiji, vazduhoplovnoj i automobilskoj industriji arhitekturi i drugim oblastima koje zahtijevaju visoku preciznost i brzo djelovanje, a posljednjih godina svoju primjenu ova tehnologija pronašla je i u medicini i stomatologiji.

Od 2016. godine u laboratoriji Full Dent koristimo najsavremenije skenere brenda DOF, Exocad softvere, miling mašine kao i 3D printere za metal. Na ovaj način svojim pacijentima obezbjeđujemo protetske radove savršenog anatomskog oblika, veličine, funkcionalnosti i neprevaziđene estetike.

CAD CAM tehnologija zubotehnicki laboratorij
CAD CAM tehnologija prije i poslije

organizaciona struktura kompanije

Zubotehnickli laboratorij organizacija posla
Zubotehnicki laboratorij kontrola kvaliteta

Distribucija radova

Slanje pošiljki u zemlje zapadne Evrope
(1-3 dana)

Primanje pošiljki iz zemalja zapadne Evrope
(1-3 dana)

Partneri

Plaćanje

Garantujemo kvalitet radova

Laboratorij Full Dent nudi 2 do 5 godina garancije za fiksne radove (u zavisnosti od vrste rada) i 1 godinu garancije za mobilne radove.

U većini slučajeva ćemo popraviti rad besplatno. U sljedećim situacijama ipak možemo dodatno zaračunati troškove popravke:

  • Ukoliko originalni rad nije vraćen
  • Ukoliko je poslan novi otisak za rad
  • Ukoliko se zahtijeva promjena boje zuba (drugačije od originalne narudžbe)
  • Ukoliko se zahtijeva promjena materijala (drugačije od originalne narudžbe)
  • Ukoliko se zahtijeva promjena dizajna rada

Dobra organizacija, jasna vizija i ciljevi, kao i neprekidno ulaganje u stručni kadar i najmoderniju opremu učinili su laboratorij Full Dent ozbiljnom i konkuretnom kompanijom koja podiže standarde u stomatologiji.

Zahvaljujući takvom pristupu radu, jedini smo zubotehniči laboratorij u regionu koj je pored ISO sertifikata 9001:2015 implementirao i ISO sertifikat 13485:2016. Sertifikat ISO 13485:2016 predstavlja međunarodni standard koji garantuje kvalitet i bezbjednost, kada se radi o medicinskim proizvodima.

Ovaj sertifikat obuhvata sve procese u planiranju, izradi i primjeni medicinskih proizvoda, koji tako zadovoljavaju najviše evropske standarde vezane za kvalitet i bezbjednost. Primjenom ovog sertifikata u svom radu, laboratorij Full Dent je visoko konkurentan ne samo na domaćem već i na međunarodnom tržištu kada su u pitanju protetski radovi.

Posjedovanje ISO sertifikata 13485:2016 garantuje kontinuitet u našem radu od dizajna, razvoja i isporuke ovako dobijenih zubnih nadoknada do njihove bezbjednosti u primjeni kod pacijenata.

Osim što ovi sertifikati kompaniju Full Dent stavljaju na zavidnu poziciju kada se radi o kvalitetu proizvoda i usluga, te je određen vid priznanja za dosadašnje ostvarane rezultate, značaj ovih sertifikata najvažniji je za njihove krajnje korisnike kojima se garantuje izuzetno visok nivo kvaliteta proizvoda, ali i sigurnost njihovog korištenja.

Zahvaljujući implementaciji ovog sertifikata, laboratorij Full Dent biće u mogućnosti da ostvari bolju poziciju i veće povjerenje prema dosadašnjim i budućim poslovnim partnerima, kao i krajnjim korisnicima ovih proizvoda.

U konačnici, ispunjavamo jedan od svojih najznačajnijih ciljeva, a to su zadovoljni pacijenti koji će na ovaj način zasigurno dobiti i "VIŠE OD OSMIJEHA"!

Želite da saznate više informacija o našim uslugama?